Bilim İletişimi Kampı, Kocaeli’de Bilimsel Bilgi Kamusal Alana Taşınıyor

Bilimsel bilginin toplumla buluşmasını hedefleyen projenin eğitim kampı, TÜBİTAK’ın desteğiyle Kocaeli’de başladı. Kocaeli Üniversitesi’nin (KOÜ) öncülüğünde yürütülen proje, üniversitelerin bilim iletişimine katkıda bulunmasını ve bilimsel çalışmaların kamusal alana açılmasını amaçlıyor.
KOÜ İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Meral Çakır Çifter’in yürütücülüğünde gerçekleşen projede, birçok akademisyen ve araştırmacı görev alıyor. Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Barış Yetkin ve Dr. Öğr. Üyesi Nedim Serhat Bilecen, proje kapsamında önemli roller üstlenirken, kent halkını temsil eden gönüllüler de projeye dahil oluyor.
Bilim iletişimi, bilim haberciliği ve bilimsel bilginin dijital yollarla yaygınlaştırılması konularında, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Ruhdan Uzun, gazeteci Sedat Pişirici ve Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesinden Doç. Dr. Barış Yetkin tarafından teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitimler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Antikkapı Erguvan Salonu’nda 10 gün süreyle gerçekleştirilecek.
Bilimin kamusal iletişimi, toplumun bilime katılımının artırılmasında kritik bir rol oynuyor.Projede yer alan akademisyenler ve araştırmacılar, bilimin toplumla buluşmasını sağlayacak stratejiler üzerinde çalışarak, bilimsel bilginin dar bir çevre yerine geniş kitlelerle paylaşılmasını hedefliyor. Bu sayede, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelerin daha geniş bir kesim tarafından anlaşılması ve tartışılması amaçlanıyor.
Proje, aynı zamanda bilim iletişiminin önemini vurgulayarak, bu alandaki farkındalığı artırmayı ve kamuoyu ile bilim insanları arasında etkileşimi güçlendirmeyi hedefliyor. Eğitim kampı ve proje faaliyetleri, bilim ve toplum arasındaki ilişkileri güçlendirerek, bilimsel bilginin toplumsal faydaya dönüşümüne katkı sağlamayı amaçlıyor.