Dünya Gazetesi’nin yeni sahibi Umut Güner, asıl hedeflerinin yapay zeka destekli dijital içerik yayıncılığı olduğunu belirtti.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, 1981’de Nezih Demirkent tarafından kurulan Dünya Gazetesi, ekonomik olarak zor geçen birkaç yılın ardından iş insanı Umut Güner tarafından satın alındı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Umut Güner, üretilen bütün polemiklerden uzakta, geçmişte yaşananların etkisinde kalmadan planlarını hayata geçirmeye ve hedeflerine ulaşmaya çalışacaklarını belirtti.
Güner, Dünya Gazetesi’nin yayın hayatını basılı ve e-gazete olarak devam ettirmenin yanında asıl hedefinin ise dijital alanda büyümek olduğunu ifade etti.
– “Dünya bildiğiniz çizgisinde yayın hayatına devam edecek”
Dünya Gazetesi’nin ilkeli ve tarafsız duruşu ile ekonomi gazeteciliğinde bir ekol haline geldiğini, bugüne kadar göstermiş olduğu yayıncılık anlayışı ile Türkiye’nin ve iş dünyasının takdirini kazandığını vurgulayan Güner, şunları kaydetti:
“Nezih Demirkent ismiyle özdeşleşmiş, ekonomi yayıncılığının bugün hala aktif olan pek çok büyük ismine okul olarak kucak açmış böyle bir markanın imtiyaz sahibi olmaktan gurur duyuyorum. Markanın çizgisini bozmadan daha yukarı taşıyacağımızı ifade etmek isterim. Bu gazetenin sadece geleceği değil, geçmişi de bizim için önemli.
Dünya Gazetesi’nin okuru ile arasında çok güçlü bir bağ var. Okuru Dünya’yı özümsemiş, Dünya yıllardır iş dünyasına rehber olma görevini başarıyla sürdürmüş. Dünya Gazetesi, yetkin ve kararlı insanların elinde alıştığınız ve bildiğiniz çizgisinde yayın hayatına devam edecek.”
– “Bizim asıl hedefimiz iletişimin gelecek yüzyılı”
İletişim çağının yeni mecralarının büyük potansiyel taşıdığını ifade eden Umut Güner, asıl hedefinin yapay zeka destekli dijital içerik yayıncılığı alanında büyümek olduğuna dikkati çekti.
Güner, Dünya Gazetesi ile çok potansiyelli, umut vadeden yeni bir alana adım attıklarını ve medya sektöründe gelecekle ilgili çok önemli hedeflerinin, şekillenmiş planlarının olduğuna değindi.
Asıl hedeflerinin “iletişimin gelecek yüzyılı” olduğunu vurgulayan Güner şu değerlendirmeyi yaptı:
“Akıllı cihazlar üzerinden ulaşılabilecek kitlenin büyüklüğü, bu kitle ile kurulacak bir iletişim bağının değeri, bize göre yakın gelecekte bugünle kıyaslanamayacak kadar büyük olacak. Sosyal medya ile kendi mecralarını yaratan, kendi içeriklerini üreten insanlar yapay zeka ile iletişimin, bugün tahmin bile edilemeyen sınırlarını zorlayacaklar.
İşte dunya.com tam da o an orada olacak. Dijital yayıncılıkta trendleri belirlemek gibi bir vizyonumuz var. Bu çerçevede dunya.com’a gerekli yatırımı yapacağız. Bir iddiası, planı ve fikri olan insanlara kapımız her zaman açık olacak. Türkiye’ye ve Türk insanının dinamizmine sonuna kadar inanıyoruz. Onun için bugün olduğumuz yerdeyiz.”