Doç. Dr. Şafak Korkmaz tarafından yapılan açıklamada önceki yıllarda kornea nakli olması gereken hastaların Ankara veya İstanbul’ daki hastanelere sevk edildiğini ancak bundan sonra sadece Giresun değil Karadenizdeki çevre illerden hastaların da Giresun’da tedavi edilebileceğini ve Giresun’un bir sevk merkezi haline geleceğini söyledi. Doç. Dr. Şafak Korkmaz hastalardan birine kornea nakliyle beraber Yamane tekniği ile yapay göz içi lensi de implante edildiğini belirterek eş zamanlı yapılan bu iki ameliyatın ülkemizde ve dünyada sayılı merkezlerde yapılabildiğini belirtti.
Doç. Dr. Şafak Korkmaz “Bu imkanın memleketi Giresun’da hemşerilerine sunulmasında desteklerini esirgemeyen başta üniversitemizin kıymetli rektörü Sayın Prof. Dr. Yılmaz Can, Sayın dekanımız Prof. Dr. Erdal Ağar, Sayın İl sağlık müdürümüz Doç. Dr. Muhammet Bulut ve tüm yöneticilere teşekkürü borç bildiğini” söyledi.
Doç. Dr. Şafak Korkmaz ayrıca Giresun’da sağlık hizmetleri açısından gözle görülür ilerlemeye öncülük eden, “Giresun’u adeta kendi memleketi gibi benimseyip emek veren, şehrimizi bir nakil merkezi haline getiren vizyonu için değerli İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Muhammet Bulut’a desteklerinden ötürü ayrıca teşekkür ederim” dedi. Bu ve benzeri sağlık hizmetlerin yürütülmesinde katkısının ve desteğinin büyük olduğunu belirtti.
Açıklamanın devamında cerrahinin bir ekip işi olduğunu ve hastaların preoperatif değerlendirmelerinde ve hazırlıklarında emeği geçen asistan Dr. Mehmet Ünsal ve tıbbi sekreteri Ferhat Köksal’a, kıymetli ameliyathane hemşireleri Fatih Mutlu ve Dilek Özdemir’e, ameliyatı cerrahi için konforlu hale getiren çalışkan anestezi doktoru Çiğdem Bozkurt’a ve anestezi teknikeri Hanife Pınar’a, değerli ameliyathane personeli Yener Bayram’a ve GEAH doku ve organ nakli sorumlu hekimi Azime Bulut’a da emek ve özverilerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür etti.