Giresun Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İş Birliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan ve Romanya Kalkınma, Bayındırlık ve Yönetim Bakanlığı Birim Başkanı Laura Bobarnac’ın açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştay, iki gün boyunca yoğun bir programla ilerledi. Bölgedeki proje hazırlama kapasitesini artırmayı hedefleyen çalıştay, proje hazırlık sürecine dair önemli bilgiler sundu.
Proje Süreçlerinde Bilgilendirme ve Teknik DestekEtkinliğin ilk gününde katılımcılara, proje teklif çağrısına dair detaylı bilgilendirme sağlandı. Geçmiş dönemde Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin uyguladığı LitOUTER projesinin deneyimleri paylaşılarak, yeni projelere ilham kaynağı oluşturuldu. Ayrıca TESIM’in teknik destek sunumlarıyla proje tekliflerinin değerlendirilme süreçleri detaylandırıldı.
Ortak Elektronik İzleme Sistemi (JeMS) EğitimiÇalıştayın ikinci gününde, Ortak Elektronik İzleme Sistemi (JeMS) ile proje bütçesi oluşturma konusunda kapsamlı bir eğitim verildi. Katılımcılar, başvuru formunun nasıl doldurulacağı ve sistemde projelerin nasıl takip edileceği konularında detaylı bilgilendirildi. Son oturumda ise katılımcıların 2027 sonrası döneme dair görüşleri alınarak etkinlik tamamlandı.
Proje İş Birliği Fırsatları ve ÖdüllerProgram kapsamında kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, kalkınma ajansları, oda ve borsalar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş birliklerini artırmak ve projelerini sunmak için büyük bir fırsat elde ettiler. Çalıştayda sorulara doğru cevap veren katılımcılar ödüllerle teşvik edildi.
“Karadeniz Sınır Ötesi İş Birliği Programı, ülkeler arasındaki bağları güçlendirmede önemli bir rol oynuyor. Proje hazırlık sürecine yönelik bu çalıştay, bölgemizin gelişimine katkı sağlayacaktır.” – Mehmet Fikret Çavuş, Giresun Vali Yardımcısı